BÁNTÁS NÉLKÜL

Téged bántottak, amikor iskolába jártál? Tanár? Diáktársak?Valaki más?

Tudtad, hogy erre a kérdésre az emberek 89,5 százaléka IGEN-nel válaszol?

A bántalmazott szülő gyakran maga is bántóvá válik.

A gyerekek is tudnak kegyetlenek lenni egymással.

A tekintélyelvű viselkedés mögött is állhat egy olyan kisebbrendűségi érzés, amit még egy gyermekkori leértékelés alakított ki a személyben.

"Nézz már magadra! Nem hiszem el, hogy nem látod azt, amit én! Nézel Te tükörbe?!" , "Ha rám hallgatsz, azt csinálsz, amit akarsz, de...", "Ha nem adod ide az uzsonnád mindennap, a kövér Takács egy füttyentésemre eltöri a karodat!" , "Biztos, hogy átgondoltad te ezt a nyelvvizsgát? A kiejtésed mindenesetre borzalmas..." , "Kislányom az agyamra mész ezzel a vernyákolással! Miért is nem választottad inkább a zongorát?!" , "Pfúj! Én nem ülök mellé! Mindenki azt mondja, hogy tetves! Biztos büdös is!" , "Nem fog menni. Majd meglátod. Én megmondtam."

Nagyon sokunkat ért bántás az iskola falai között. Emiatt akár élethosszig tartó sérüléseket is hordozhatunk. Szülőként persze szeretnénk megóvni ettől a gyerekeinket, de saját gyerekkori sérelmeinkkel alig foglalkozunk. Holott gyakran az, amitől a gyerekeinket féltjük, saját rossz tapasztalatainkból táplálkozik. (A bántott gyerekek szülei sok esetben maguk is bántalmazottak voltak.)

Gondoltál már arra, hogy jó lenne végleg feldolgozni ezeket a sérelmeket?

Van egy tanulócsoportunk. Olyan gyerekekből nőtte ki magát egy kis "magánsulivá", akik már nem bírták tovább az iskolai atrocitásokat, kiiratkoztak, magántanulóvá váltak és a segítségünket kérték a vizsgákra való felkészülésben. A közel nyolc éve 4-5 gyerekből fejlődő csoportban ma már 96 gyermek tanul - bántásmentes környezetben. Ma már nem csupán a sikeres vizsgákért érzünk és vállalunk felelősséget. Amikor olvasod ezeket a sorokat, két cél lebeg a szemünk előtt, hogy:

SEGÍTSÜNK NEKED

Az iskolai (lelki és fizikai) bántalmazások mögött húzódó okok ismeretében olyan, akár azonnal alkalmazható megoldásokat gyűjtöttünk össze számodra, amivel megértheted és feldolgozhatod saját múltbéli, iskolai traumáidat.

Ezzel szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy gyermeked tiszta lappal indulhasson el saját útján.

Köszönjük, hogy támogatod a legfőbb célunkat: létrehozni egy, akár több száz gyermek bántalmazás-mentes iskoláját.

SEGÍTSÜNK A GYERMEKEDNEK

Ma még csak közel száz gyermek tapasztalhatja meg tanulócsoportunkban azt, hogy mit jelent szabadon létezni, gondolkodni, kommunikálni. 

Segítségeddel - és más, hasonló gondolkodású szülő, felnőtt segítségével - létrehozunk terveink szerint már a következő, 2020/2021-es tanévre egy olyan, államilag elismert tanintézményt, ahol sok százan, később újabb tagiskolákban akár több ezren is tanulhatnak majd biztonságos, leértékelésektől és bántásoktól mentes környezetben.

Támogasd alapítványunkat akár 3.000,- 5.000,- vagy 10.000,- forinttal, mi pedig segítünk Neked letenni a régi terheket és feldolgozni a Téged ért bántásokat!

Fogadd tőlünk szeretettel a következőket:

e - book


Alapítónk több évtizedes tanári és iskolaigazgatói megfigyeléseit, tanácsait tartalmazó gyakorlati összeállítás, ami segít értelmezni mindazt, ami történt Veled, amit tettek Veled. 
A gyakorlati útmutató oldja majd Benned a felgyülemlett feszültséget és konkrét javaslatokat tesz az egykori bántások feldolgozásához.

hanganyag


Párbeszédes formában, egy "rádiójáték" stílusában kapod meg a problémák felvetését és az azokra talált megoldásokat. Akár Te is lehetnél az egyik szereplő. Szülők, felelős felnőttek beszélgetését, ismerős szituációkat hallgathatsz könnyed hangulatban, akár azonnal alkalmazható megoldásokkal, végkifejlettel.  

oklevél


Elismerjük támogató szándékodat és adományodat egy szépen kivitelezett oklevélen. Amennyiben támogatásod mértéke eléri a "Támogatói szintjeink" bármelyikét, akkor az annak megfelelő elnevezéssel illetünk, így virtuálisan tanári karunk tiszteletbeli tagjává válsz.

MINDEZT AZ ALÁBBI MEZŐK KITÖLTÉSE ÉS AZ ADOMÁNYOD BEÉRKEZÉSE UTÁN KÜLDJÜK!

Küldj adományt az Alapítványnak!